Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
45 minutos
Ingredientes
430 g de pementos do piquillo en bote
300 g de bacallau (lombo)
100 g de gambas
2 culleres de fariña
1/2 cebola
2 dentes de allo
1 chorriño de leite
1 chorriño de viño branco
aceite
sal
Pasos
- En primeiro lugar imos preparar o recheo. Comezamos cocendo o bacallau até que estea ben cociñado, dependerá do tamaño dos lombos pero arredor duns 10 ou 15 minutos. Pasado este tempo sacámolo e gardamos a auga de cocción.
- Nunha tixola cun chisco de aceite botamos a cebola e o allo moi picadiños e refogámolos a fogo baixo cun pouco de sal. Cando teñamos a cebola ben pasada engadimos o bacallau desfiado sen pel nen espiñas. Engadimos tamén as gambas e pasado un anaco botamos unha culler de fariña para que se cociñe mentras mesturamos. Botamos un chorriño de leite e remexemos constantemente até que espese. Retiramos do lume e deixamos arrefriar.
- Por outro lado preparamos o mollo, para isto botamos noutra tixola 3 ou 4 pementos cun chisco de aceite e un allo picadiño. Cando teñamos o allo pasado engadimos unha culler de fariña, deixamos até que se faga ben e botamos o chorriño de viño e un pouco do caldo no que cocemos o bacallau. Cociñamos uns minutos, trituramos ben cun batedor e voltamos cociñalo na tixola outro anaco.
- Finalmente, para rematar, enchemos os pementos coa mestura de bacallau e gambas coa axuda dunha culler de café. Colocámolos na tixola co mollo para que se acaben de cociñar uns minutos e servimos os pementos xunto co mollo.