Pastís tres llets

Detalles

Quantitat

6 persones

Temps

40 minuts

Dificultat

Mitjana

Ingredients

  • 4 ous

  • 120 g de sucre

  • 120 g de farina

  • 196 ml de llet evaporada

  • 200 g de llet condensada

  • 200 ml de llet

  • Per la cobertura
  • 120 g de sucre

  • 3 clares d’ou

  • canyella

Pasos

  • Batem els 4 aous amb el sucre amb la ajuda d’una batedora de barnilles.
  • Quan estigui ben barrejat afegim la farina i ho removem.
  • Escalfem el forn a 180ºC. Afegim la barreja al motlle i ho posem al forn a 180ºC durant 25 minuts aproximadament. Comprovarem abans de de retirar-lo amb un escuradents que està fet (quan surti net).
  • Una vegada el pastís ja ha sortit del forn li donarem la volta. El punxem bé amb una forquilla perquè absorbeixi la major quantitat de llet possible.
  • Barregem les tres llets en un bol i quan tenim la barreja homogènia l’afegim sobre el pastís.
  • Cobrim el pastís i el deixem a la nevera unes 10h perquè quedi xop amb la barreja de les llets.
  • Per la cobertura:
  • Posem un bol al bany maria a foc baix, no pot superar els 60ºC per evitar que quallin les clares.
  • Posem el sucre i les tres clares al bol, barregem amb les barnilles fins que es dissolgui bé el sucre.
  • Una vegada estigui ben barrejat el sucre i els ous, ho retirem del foc i amb la batedora de barnilles muntem les clares fins aconseguir una merenga consistent i brillant. Sabrem que està enllestit quan li donem la volta al bol i la barreja no caigui.
  • Amb l’ajuda d’una manega pastissera decorem el pastís al gust de cadascú.
  • Posem el pastís al forn amb el grill per daurar la merenga. S’ha de tenir molta cura amb el temps perquè pot cremar-se molt ràpidament. Dos minuts és suficient.
  • Podem decorar amb una mica de canyella empolvorada.