Detalles
Quantitat
6 persones
Temps
40 minuts
Dificultat
Mitjana
Ingredients
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
196 ml de llet evaporada
200 g de llet condensada
200 ml de llet
- Per la cobertura
120 g de sucre
3 clares d’ou
canyella
Pasos
- Batem els 4 aous amb el sucre amb la ajuda d’una batedora de barnilles.
- Quan estigui ben barrejat afegim la farina i ho removem.
- Escalfem el forn a 180ºC. Afegim la barreja al motlle i ho posem al forn a 180ºC durant 25 minuts aproximadament. Comprovarem abans de de retirar-lo amb un escuradents que està fet (quan surti net).
- Una vegada el pastís ja ha sortit del forn li donarem la volta. El punxem bé amb una forquilla perquè absorbeixi la major quantitat de llet possible.
- Barregem les tres llets en un bol i quan tenim la barreja homogènia l’afegim sobre el pastís.
- Cobrim el pastís i el deixem a la nevera unes 10h perquè quedi xop amb la barreja de les llets.
- Per la cobertura:
- Posem un bol al bany maria a foc baix, no pot superar els 60ºC per evitar que quallin les clares.
- Posem el sucre i les tres clares al bol, barregem amb les barnilles fins que es dissolgui bé el sucre.
- Una vegada estigui ben barrejat el sucre i els ous, ho retirem del foc i amb la batedora de barnilles muntem les clares fins aconseguir una merenga consistent i brillant. Sabrem que està enllestit quan li donem la volta al bol i la barreja no caigui.
- Amb l’ajuda d’una manega pastissera decorem el pastís al gust de cadascú.
- Posem el pastís al forn amb el grill per daurar la merenga. S’ha de tenir molta cura amb el temps perquè pot cremar-se molt ràpidament. Dos minuts és suficient.
- Podem decorar amb una mica de canyella empolvorada.