Detalles
Racións
6 persoas
Tempo
60 minutos
Ingredientes
2 mangas
3 ovos
125 g de iogur natural
(1 medida)225 g de fariña
(3 medidas)130 g de azucre
(1 medida)130 g de aceite de oliva
(1 medida)16 g de lévedo en pó
(1 sobre)manteiga
- Para a nata:
400 ml de nata para montar
150 g de azucre
- MOLDE
Redondo desmontábel de 23 cm de diámetro
Pasos
- En primeiro lugar pelamos as mangas, separamos 300 g e o resto reservámolo para o recheo e adornar.
- Nun cunco botamos os ovos e batémolos ben até que espumen, a continuación engadimos o azucre e seguimos batendo. É moi importante batelos ben para que quede esponxoso o biscoito. Botamos o iogur e o aceite e continuamos batendo. Trituramos o mango, engadímolo aos ovos e mesturamos. Tamizamos a fariña co lévedo e botámola pouco a pouco mentras remexemos cunha lingua.
- Engrasamos o molde coa manteiga e vertemos nel a mestura. Metémolo no forno, que previamente quentamos a 180ºC, durante 40 minutos. Pasado este tempo sacámolo do forno e deixámolo arrefriar un chisco.
- Mentras, batemos a nata cun batedor de globo eléctrico, comezando a baixa potencia e subindo pouco a pouco até que estea case montada. Neste punto engadimos o azucre e seguimos batendo até que faga debuxos o batedor na nata.
- Separamos metade da nata e reservamos. Cortamos parte da manga que nos sobrou en cadradiños para engadilos á metade da nata, mesturamos ben.