Focaccia

Detalles

Racions

4 persones

Dificultat

Fàcil

Ingredients

  • 500 g farina de blat

  • 20 g llevat mare dessecat biològic (o 10 g llevat fresc)

  • 400 g agua tèbia

  • 1 culleradeta sal fina

  • 1 cullerada sal en escates o grossa

  • oli d’oliva verge extra

  • 20 olives negres

  • romaní

Pasos

  • Posar el llevat en un bol, afegir l’aigua tèbia (mai calenta ni bullint) i barrejar.
  • Afegir oli, sal i barrejar.
  • Afegir poc a poc la farina tamisada i anar barrejant.
  • Una vegada homogeneïtzat deixar tapat amb un drap 30 min.
  • Plegar 4 vegades tota la massa: des de a dalt de tot fins a baix, d’esquerra a dreta, de a baix fins a dalt de tot i de dreta a esquerra (si et mulles les mans ajudaràs a que no s’enganxi la massa als dits).
  • Deixar reposar 30 min i repetir l’acció de plegar la massa.
  • Deixar reposar 30 min més i repetir l’acció de plegar la massa per última vegada.
  • Untar un recipient allargat i fons amb oli i transferir la massa.
  • Tapar amb un film i deixar la massa a la nevera 24h.
  • Posar paper de forn en una plata, posar oli i transferir la massa.
  • Adornar al gust amb olives negres, romaní, sal i oli.
  • Deixar reposar 30 min abans de posar al forn.
  • Posar al forn ja calent a 220ºC uns 20 min.
  • Deixar refredar i menjar.