Detalles
Racións
4 persoas
Tempo de cociñado
40 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
4 toros de pescada
2 porros
1 cebola
2 allos
1/2 vaso de viño branco
1l de caldo de peixe
aceite de oliva
perixel para decorar
Pasos
- Lavamos os porros e cortamolos en anacos de un dedo de grosor aproximadamente.
- Cortamos a cebola en brunoise.
- Botamos aceite de oliva nunha pota e cando este quente engadimos a cebola, o porro e dous allos pelados. Engadimos un chisco de sal e refogamos 10 minutos con lume baixo.
- Engadimos o viño branco e deixamos 5 min para que se evapore o alcohol.
- Engadimos o caldo de peixe e deixamos cocer ata que as verduras esten ben cocidiñas, 20 minutos aproximadamente.
- Cando as verduras estén listas triturámolas coa axuda dun batedor.
- Unha vez triturado o mollo, colocamos a pescada enriba e deixamos que se cociñe outros 10 minutos con lume medio.
- Cando a pescada esté cociñada deixamos reposar uns minutos e colocamos nun prato. Podemos decoramos cunhas follas de perixel picado.