Salmorejo

Detalles

Racións

2 persoas

Tempo

20 minutos

Ingredientes

  • 2 tomates grandes maduros

  • aceite de oliva

  • 1 anaco de pan
    do día anterior

  • 1 dente de allo pequeno
    ou 1/2 dente de allo

  • sal

  • Para acompañar:
  • xamón curado

  • ovo cocido

Pasos

  • Lavamos os tomates, cortámolos en anacos e botámolos no vaso dun batedor. Triturámolos un par de minutos.
  • Engadimos o pan ao tomate en anacos e deixámolo 10 ou 15 minutos para que se enchoupe ben.
  • Pelamos o allo, quitámoslle o centro e engadímolo.
  • Botámoslle un chorriño de auga, un chorro abundante de aceite de oliva, un chisco de sal e trituramos todo até que quede unha mestura homoxénea. Se queremos que que quede máis raro engadimos outro pouco de auga e voltamos bater.
  • Podemos servir só ou con tacos de xamón curado ou ovo cocido por enriba.