Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
30 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
350 g de grelos cocidos
50 g de nata para cociñar
1 cebola
2 porros
1 pataca
sal, pementa negra e aceite
Pasos
- Podemos usar grelos en lata ou grelos frescos e cocelos. Para preparar os grelos frescos podedes ver aquí como facelo.
- Lavamos e cortamos os porros e a cebola en anacos pequenos.
- Botamos un chorriño de aceite nunha pota e rustrimos a cebola e o porro durante 5 minutos a lume medio con un pouco de sal. A continuación botamos a pataca pelada e cortada en dadiños e continuamos refogando 10 minutos.
- Cubrimos con auga e deixamos cocer até que a pataca estea casi feita. Engadimos un pouco de pimenta negra moída.
- Botamos os grelos cocidos e deixamos cocer outros 10 minutos.
- Trituramos todo cun batedor, engadimos 50 g de nata para cociñar e mesturamos. Probamos como está de sal e engadimos un pouco máis se fose necesario. Servimos cun chorriño de aceite por enriba e picatostes.