Mojito

Detalles

Racións

1 persoa

Tempo

5 minutos

É a bebida máis famosa de Cuba. Segundo conta a lenda, foi inventada polo famoso pirata inglés Francis Drake como remedio para o escorbuto e as dores estomacais cun augardente precursor do ron. Anos máis tarde o ron substituiu a augardente primixenia e co paso do tempo adoptou o nome de mojito co que se fixo popular. O mojito clásico faise con zume de lima, ron branco, azucre, menta e un chisco de soda. 

O sabor cítrico do limón faino unha bebida moi fresca e as follas de menta danlle un toque aromatico e moito sabor. 

Ingredientes

  • 50 ml de Ron branco

  • 25 ml de zume de lima
    (1/2 lima en anacos)

  • Chorriño de soda
    (ou auga con gas)

  • 8/10 follas de hortelá fresca

  • 2 culleres de azucre branco

  • Xeo picado

Pasos

  • Imos necesitar xeo picado, podemos mercalo directamente ou botar unhas pedras nunha bolsa de conxelar e golpealas cun morteiro até que se desfagan.
  • Machucamos no vaso os anacos de lima, posteriormente engadimos a hortelá e o azucre. Machucamos outro pouco todo xunto para que solten o zume.
  • Engadimos o ron e enchemos medio vaso con xeo picado. Remexemos de arriba a abaixo.
  • Completamos con máis xeo picado e rematamos botándolle soda. Decoramos o Mojito cunha ramiña de hortelá e unha roda de lima.