Detalles
Racións
6 persoas
Tempo
30 minutos
Dificultade
Fácil
Molde
6 vasos de chato
Ingredientes
2 ovos
60 ml de cava
6 follas de xelatina transparente
75 ml de nata para montar
1/4 piña natural
50 g de azucre
1 lima
Pasos
- Pelamos a piña e pasámola por unha licuadora. Podemos tamen batela cun batedor e logo coala cun coador chinés para sacar os grumos. Reservamos.
- Poñemos as láminas de xelatina a remollo en auga fría.
- Nun cazo mesturamos 75 ml do zume da piña que acabamos de licuar coa nata e o azucre.
- Quentamos a lume baixo a nata coa piña e disolvemos nela a xelatina. Cando comece a ferver retiramos do lume, engadimos o cava, mesturamos ben e deixamos arrefríar.
- Separamos as claras das xemas e noutro cunco montamos as claras cun batedor de varas. Primeiro engadimos un pouco de sal, comezamos a pontecia baixa e imos subindo pouco a pouco até que estean montadas.
- Cando estean montadas as claras mesturamos coa nata, a piña e o cava. Mesturamos pouco a pouco e con moito cuidado facendo movementos envolventes para non perder o aire das claras.
- Logo botamos a mousse nos cuncos onde a imos servir e deixámolos na neveira 2 ou 3 horas para que arrefríe.
- Antes de servir relamos un pouco de lima por enriba de cada un para decorar.
E o cava cando se lle bota?
Ola Mercedes! Engádeselle á nata e á piña cando xa estea fria a mestura.