Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
30 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
1 peituga de polo
1 ovo
100 g de grelos cocidos
50 g de queixo para fundir
2 allos
6 lascas de xamón curado
Pasos
- Podemos empregar grelos de lata ou frescos, para preparar os frescos podedes ver aquí como facelo.
- Cocemos o ovo durante 10 minutos, tirámoslle a casca e cortámolo en taquiños pequenos do mesmo tamaño.
- Cortamos a peituga de polo en dous anacos e abrímola pola metade. Botámoslle sal e pementa negra moída.
- Nunha tixola cun pouco de aceite douramos os allos cortados en anacos pequenos, e sofritimos un pouco os grelos. A continuación engadimos o queixo e remexemos ben até que se derreta. Retiramos da tixola, engadímoslle o ovo cocido cortado en anacos e mesturamos ben.
- Botamos un pouco do recheno na peituga do polo e enrolámola sobre si mesma polo lado máis longo, podemos poñerlle un escarvadentes para suxeitar os extremos e evitar que se abra. Cubrímos a peituga coas lascas de xamon. Fritimos nunha tixola, pimeiro a lume medio dourando un pouco o xamón por todos os cantos e logo deixamos na tixola tapada a lume baixo para que se faga o polo, dandolle a volta de vez en cando.
- Retiramos os escarvadentes e servimos cortada en toros.