Detalles
Racións
6 persoas
Tempo
90 minutos
Dificultade
Fácil
Molde
Bandexa de forno e cortapastas
Ingredientes
2 ovos
250 g de manteiga
a temperatura ambiente140 g de azucre
500 g de fariña de trigo
abelás peladas
Pasos
- Temos que ter a manteiga a temperatura ambiente, para isto sacámola da neveira mínimo unha hora antes de facer as bolachas.
- Con un batedor de varas eléctrico mesturamos ben a manteiga co azucre durante 5 minutos.
- Engadimos un ovo e seguimos batendo, o outro ovo reservámolo para pintalas.
- Peneiramos a fariña e imos engadindolla pouco a pouco á manteiga mentras batemos. Cando teñamos toda a fariña botada amasamos coas mans uns minutos até ter unha masa homoxéna.
- Cando estea ben amasado, facemos unha bola, cubrímola con papel film e metémola na neveira 1 hora para que se acabe de formar a masa.
- Pasada a hora, botamos un pouco de fariña sobre unha superficie e coa axuda dun rolete estendemos a masa até que quede cun grosor dun centímetro máis ou menos.
- Con un cortapastas da forma que máis nos guste imos cortando as bolachas e colocándoas sobre unha bandexa cuberta con papel de forno.
- Batemos o outro ovo e cunha brocha pintamos as bolachas por riba e decorámolas con avelás partidas á metade.
- Prequentamos o forno a 180 graos e cando estea temperado metemos as bolachas uns 10 minutos. Cando os bordos se comecen a poñer morenos é o momento de sacalas.
- Finalmente deixámolas enriba dunha rexa para que arrefríen.
[…] cativos deixamosvos a receita destas bolachas. A receita da masa é igual que a nosa receita de bolachas de manteiga, e para a cobertura empregamos fondant de cores. Para facer a forma da barba, a boina e a pipa […]