Detalles
Racions
4 persones
Dificultat
Fàcil
Ingredients
500 g farina de blat
20 g llevat mare dessecat biològic (o 10 g llevat fresc)
400 g agua tèbia
1 culleradeta sal fina
1 cullerada sal en escates o grossa
oli d’oliva verge extra
20 olives negres
romaní
Pasos
- Posar el llevat en un bol, afegir l’aigua tèbia (mai calenta ni bullint) i barrejar.
- Afegir oli, sal i barrejar.
- Afegir poc a poc la farina tamisada i anar barrejant.
- Una vegada homogeneïtzat deixar tapat amb un drap 30 min.
- Plegar 4 vegades tota la massa: des de a dalt de tot fins a baix, d’esquerra a dreta, de a baix fins a dalt de tot i de dreta a esquerra (si et mulles les mans ajudaràs a que no s’enganxi la massa als dits).
- Deixar reposar 30 min i repetir l’acció de plegar la massa.
- Deixar reposar 30 min més i repetir l’acció de plegar la massa per última vegada.
- Untar un recipient allargat i fons amb oli i transferir la massa.
- Tapar amb un film i deixar la massa a la nevera 24h.
- Posar paper de forn en una plata, posar oli i transferir la massa.
- Adornar al gust amb olives negres, romaní, sal i oli.
- Deixar reposar 30 min abans de posar al forn.
- Posar al forn ja calent a 220ºC uns 20 min.
- Deixar refredar i menjar.