Detalles
Racions
4 persones
Dificultat
Fàcil
Ingredients
500 g farina de blat
20 g llevat mare dessecat biològic (o 10 g llevat fresc)
300 g agua tèbia
2 culleradeta sal fina
40 ml oli d’oliva verge extra
20 olives negres
50 g sèsam ecològic torrat
Pasos
- Posar el llevat en un bol, afegir l’aigua tèbia (mai calenta ni bullint) i barrejar.
- Afegir oli, sal i barrejar.
- Afegir poc a poc la farina tamisada i anar barrejant.
- Afegir el sèsam i barrejar.
- Una vegada homogeneïtzat , amassar 10 min sobre el marbre amb una mica de farina i passar-la a un bol amb les parets cobertes d’una capa fina d’oli. Si la massa està molt líquida és possible que s’hagi d’afegir més farina en aquet procés. “La massa ho va demanant”.
- Deixar tapat amb film 2h en un lloc calentó. Si la teva cuina està freda, posa un drap sota el bol perquè el marbre no li transmeti fred i posa dues tasses d’aigua calenta a prop per crear un microclima.
- Posar farina sobre el marbre i seguidament la massa. Dividir la massa en 3 xurros allargats i fer una trena. Posar la trena al paper de forn sobre la plata per fornejar.
- Deixar reposar la massa 1h coberta d’un drap en un lloc càlid i sense corrents d’aire. Si la teva cuina està freda, posa dues tasses de cafè amb aigua calenta dins la plata sota el drap i sense tocar la massa.
- Posar al forn ja calent a 200ºC uns 55-60 min. És important posar un recipient amb aigua dins. Una tasseta de fang sobre la plata és suficient.
- Deixar refredar i menjar.