Trena de pa amb sèsam

Detalles

Racions

4 persones

Dificultat

Fàcil

Ingredients

  • 500 g farina de blat

  • 20 g llevat mare dessecat biològic (o 10 g llevat fresc)

  • 300 g agua tèbia

  • 2 culleradeta sal fina

  • 40 ml oli d’oliva verge extra

  • 20 olives negres

  • 50 g sèsam ecològic torrat

Pasos

  • Posar el llevat en un bol, afegir l’aigua tèbia (mai calenta ni bullint) i barrejar.
  • Afegir oli, sal i barrejar.
  • Afegir poc a poc la farina tamisada i anar barrejant.
  • Afegir el sèsam i barrejar.
  • Una vegada homogeneïtzat , amassar 10 min sobre el marbre amb una mica de farina i passar-la a un bol amb les parets cobertes d’una capa fina d’oli. Si la massa està molt líquida és possible que s’hagi d’afegir més farina en aquet procés. “La massa ho va demanant”.
  • Deixar tapat amb film 2h en un lloc calentó. Si la teva cuina està freda, posa un drap sota el bol perquè el marbre no li transmeti fred i posa dues tasses d’aigua calenta a prop per crear un microclima.
  • Posar farina sobre el marbre i seguidament la massa. Dividir la massa en 3 xurros allargats i fer una trena. Posar la trena al paper de forn sobre la plata per fornejar.
  • Deixar reposar la massa 1h coberta d’un drap en un lloc càlid i sense corrents d’aire. Si la teva cuina està freda, posa dues tasses de cafè amb aigua calenta dins la plata sota el drap i sense tocar la massa.
  • Posar al forn ja calent a 200ºC uns 55-60 min. És important posar un recipient amb aigua dins. Una tasseta de fang sobre la plata és suficient.
  • Deixar refredar i menjar.